Hållbarhet

Vi strävar efter att ständigt bli mer hållbara i allt vi gör. Det känns inte bara bra i magen – det är faktiskt en vital del i vårt unika koncept. Det är inte alltid enkelt. Det händer att vi begår misstag, men vi letar alltid efter ett mer hållbart förhållningssätt. För oss är hållbarhet tre saker – ekologisk hållbarhet, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet – och ju mer vi jobbar med alla tre inser vi att de hänger ihop och att de borgar för kvalitet i vår leverans till dig.

Hållbar design

Vårt hållbarhetsarbete grundas i en gedigen designprocess. Målet är att alltid skapa produkter som håller länge. Det är ett av de viktigaste invärdena i denna process. Här kommer även materialval in. När vi tar fram en ny produkt är vårt mål att det är något du ska kunna använda i många år framöver.

Hållbar produktion

Det här är en viktig del av vår hållbarhetsprocess. Vi väljer genomgående material som ska hålla länge. Vi jobbar aktivt med våra partners för att säkerställa att de har goda arbetsvillkor för sina anställda och underleverantörer. Vi har avbrutit, och är beredda att även i framtiden avbryta, partnerskap om vår partner inte lever upp till våra krav på rättvisa förhållanden.

Materialvalet är viktigt för en hållbar produktion. Vi kommer aldrig någonsin att tumma på kvalitet. Ett skalplagg ska ha optimal vattentäthet och andas riktigt bra. Vi vet att den som köper ett plagg som inte lever upp till förväntningarna ändå kommer att köpa ett nytt plagg. Då har världen belastats med ett plagg helt i onödan. När du köper något från Bright Equipment kan du förvänta dig det bästa när det gäller funktionalitet. Du kan förvänta dig material som du är nöjd med och som håller över tid. Och du kan förvänta dig att vi alltid försöker bli ännu bättre när det gäller kvalitet och hållbarhet. Mer information om våra materialval hittar du under produktbeskrivningarna i vår e-butik.

Hållbar försäljning

Vi gör allt vi kan för att minimera den logistiska påverkan på miljön. Det gör även att du som kund kan njuta av absolut toppkvalitet till lägre priser. Det innebär bland annat att vi inte finns i fysiska butiker som gör stora prispåslag. Bright Equipments produkter köper du på vår webb och vi levererar dem hem till dig.